top of page

7 motius per fer colònies d'esquí nòrdic

Recordem que l'esquí nòrdic, també conegut com a esquí de fons, ofereix molts beneficis per al teu centre i els teus alumnes. Hem intentat resumir i destacar 7 qualitats, però n’hi ha moltes més!


  1. Activitat física completa: L'esquí nòrdic és un esport que implica l'ús de tot el cos, treballem els músculs de les cames, els braços i el tronc. Això proporciona una activitat física completa i ajuda a millorar la resistència cardiovascular, la força muscular i l'equilibri.

  2. Esport d'hivern accessible: L'esquí nòrdic és una activitat d'hivern que és accessible per a tothom, independentment de l'edat o de l'experiència prèvia en esquiar. És més fàcil d'aprendre que l'esquí alpí i no requereix tanta habilitat tècnica. Això fa que sigui una opció excel·lent per a les escoles, ja que tots els alumnes poden participar i gaudir de l'experiència.

  3. Connexió amb la natura: L'esquí nòrdic és una activitat que es realitza en entorns naturals. Per exemple a l’estació d’Aransa, els circuits transcorren per boscos i paisatges nevats, a més, es pot gaudir d’una fantàstica vista de la Cerdanya. Això brinda als alumnes l'oportunitat de connectar amb la natura, apreciar els espais oberts i gaudir de la bellesa dels entorns naturals mentre practiquen esport.

  4. Treball en equip i socialització: L'esquí nòrdic pot ser practicat individualment o en grup, fomentant el treball en equip i la socialització. A Viventeca organitzem les sortides d'esquí nòrdic en grup, on els alumnes poden aprendre a treballar junts, comunicar-se i animar-se mútuament. A més a les tardes i nits organitzem activitats i tallers a la casa de colònies per poder tancar una vivència excel·lent. A l'hivern és molt important seleccionar una casa de colònies que sigui molt confortable i estigui ben situada, com Can Ribals.

  5. Desenvolupament d’habilitats cognitives: L'esquí nòrdic requereix concentració i presa de decisions constants. Cal estar atent a l'entorn, avaluar els canvis en el terreny i adaptar-se a les condicions variables de l'esport. Aquesta pràctica estimula el desenvolupament de les habilitats cognitives, com ara la resolució de problemes, la presa de decisions ràpides i l'atenció al detall.

  6. Estimulació de l'esperit d'aventura i superació personal: L'esquí nòrdic pot presentar diferents reptes, com ara superar pendents o distàncies més llargues. Això ajuda a estimular l'esperit d'aventura i la motivació per superar-se a un mateix.

  7. Promoció d'estils de vida saludables: L'esquí nòrdic és una activitat física que promou un estil de vida saludable. Ajuda a mantenir un bon estat de forma física.

L'activitat física en l'era de les pantalles és bàsica pels alumnes de totes les edats, la descoberta d'un entorn natural diferent i el contacte amb la neu generà vivències que recordaran tota la vida.


Comments


bottom of page